دفتر فانتزی

دفتر فانتزی

خرید انواع دفتر فانتزی

دفتر فانتزی – با شروع سال تحصیلی جدید و نیاز دانش آموزان و دانش جویان به دفتر و انواع نوشت افزار مختلف، در این مقاله قصد داریم در مورد خرید انواع دفتر ها مطالبی را در اختیار شما قرار دهیم و مدل های مختلف دفتر های فانتزی تولید شده توسط گروه تولیدی پیتیکو را به شما معرفی کنیم.

وقتی صحبت از خرید انواع لوازم تحریر به خصوص برای یک فرد محصل در میان باشد، دفتر جزء اصلی ترین و اساسی ترین اقلامی است که باید تهیه شود و هر دانش آموز و دانشجویی به چندین مدل دفتر در اندازه ها و تعداد برگ های مختلف برای نوشتن جزوات درسی خود نیاز دارد. به خصوص امروزه با تولید انواع دفترها و کلاسورها در انواع طرح های فانتزی و یا ساده و شیک، در ابعاد و طرح های مختلف، هر فردی می تواند متناسب با نیاز و سلیقه خود، دفترهای مناسبی را تهیه کند و شوق و انگیزه ی بیشتری برای جزوه نوشتن و درس خواندن داشته باشد.

در سال های اخیر با گسترش تولیدات فانتزی به خصوص در حوزه لوازم تحریر، تعداد دفترها و کلاسور های فانتزی که وارد بازار لوازم تحریر شده (چه توسط تولید کننده های داخلی و چه محصولات وارداتی.) به قدری زیاد است که تقریبا برای همه سنین و سلیقه ها، محصولات دلخواهی وجود دارد و بعضی وقت ها حتی تنوع به قدری زیاد است که نمی توان از بین آن ها انتخاب کرد. اما اگر مدام در حال یادداشت برداری و مشق و جزوه نوشتن هستید، در هنگام خرید دفتر علاوه بر طرح فانتزی و زیبایی ظاهری باید به موارد دیگری هم دقت داشته باشید.

خرید دفتر فانتزی

در هنگام خرید یک دفترِ مناسب اعم از دفترهای فانتزی سیمی گرفته تا کلاسوری، دفتر های جلد نرم یا جلد سخت یا حتی جلد طلقی، دفتر های سایز وزیری یا دفاتر رحلی بزرگ، دفتر های معمولی تری که برای مشق نوشتن استفاده می شوند یا دفاتر شیک تر و بزرگتری که برای نوشتن جزوه های مهم درسی استفاده می شوند. انواع مختلف دفتر های ۴۰، ۶۰، ۸۰، ۱۰۰، ۱۶۰ و یا حتی ۲۰۰ برگ باید به این نکات و جزئیات توجه کنید.

۱٫ کاغذ های دفتر :

یکی از موارد مهمی که در انتخاب دفتر حتما باید به آن توجه شود و به نوعی بخش مهمی از کیفیت دفتر را به خود اختصاص می دهد، جنس و نوع کاغذ های دفتر می باشند. کاغذ های دفتر بسته به نوع دفتر تولید شده، می توانند انواع مختلفی داشته باشند. مانند : کاغذ های تحریر که خود گِرَم های متفاوتی دارند، کاغذ بالک، کاغذ کاهی، کاغذ کرافت و … ؛ در تولید انواع دفتر های تحصیلی که برای استفاده دانش آموزان و دانشجویان تولید می شوند معمولا از کاغذ های تحریر استفاده می شود و همانطور که از اسم شان مشخص است، برای نوشتن جزوه و مطالب درسی، این کاغذ ها مناسب ترند. اما همین کاغذ تحریر هم که معمولا رنگی کاملا سفید دارد، گرماژ مختلفی دارد. گرماژ کاغذ در واقع نشان دهنده وزن یک متر مربع از یک کاغذ است. کاغذ های تحریری که در تولید دفتر های تحصیلی استفاده می شوند، معمولا گرماژ ۷۰ گرم دارند که ضخامت و کیفیت بسیار خوبی داشته و برای جزوه برداری و نوشتن مطالب، بسیار مناسب است.

دفتر هایی که با کاغذ تحریر ۷۰ گرم تولید می شوند، کیفیت بسیار بالایی دارند و در هنگام نوشتن مطالب، اگر از خودکار، مداد، ماژیک، روان نویس و به طور کلی قلم مناسبی استفاده شود، به هیچ عنوان رنگ جوهر به پشت کاغذ پس نمی دهد و کاغذ را کثیف نمی کند. و همچنین مداد یا خودکار به راحتی اثر خود را روی کاغذ بر جای گذاشته و نیاز به فشار اضافی دست در هنگام نوشتن نیست و دست شما در هنگام یادداشت کردن مطالب خسته نمی شود. البته همان طور که گفته شد، این موضوع همانقدر که به کیفیت کاغذِ دفتر بستگی دارد؛ به کیفیت مداد و خودکار و یا مثلا ماژیک و هایلایتر استفاده شده هم بستگی دارد. چون مثلا بعضی وقت ها کیفیت نوک مداد ها به حدی پایین است که حتی با در اختیار داشتن بهترین کاغذ ها، باز هم مداد به صورت نرم روی کاغذ حرکت نمی کند و نیاز است که فرد هنگام نوشتن فشار زیادی به مداد وارد کند و مداد به سختی روی کاغذ حرکت می کند. یا مثلا بعضی از خودکارها یا روان نویس ها یا هایلایتر ها و ماژیک های علامت گذار، مدام جوهر پس می دهند و هر چقدر هم که کیفیت کاغذِ دفتر عالی باشد، باز هم توسط جوهرِ این نوشت افزار ها کثیف می شود و جوهر به پشت کاغذ رنگ پس می دهد. پس به طور کلی اگر هنگام جزوه برداری و مشق نوشتن به دنبال راحتی و تمییزی هستید، باید همانقدر که به کیفیت کاغذ دفتری که می خرید توجه کنید؛ به همان میزان هم به کیفیت نوشت افزار تان دقت داشته باشید.

مورد مهم دیگری که در انتخاب کاغذ های دفتر باید به آن توجه شود : برای دفترهای خط دار مانند دفتر مشق یا دفتر های زبان، دفتر های کلاسوری و …، دقت داشته باشید که فاصله خطوط دفتر به صورت استاندارد و مناسب سلیقه شما باشد و رنگ خطوط دفتر هم به گونه ای باشد که خیلی به چشم نیایند و در هنگامی که شما مطلبی روی آن ها یادداشت می کنید، نوشته های شما بیشتر از خطوط دفتر چشم را درگیر کنند تا هم هنگام نوشتن و هم در زمان خواندن مطالب، چشمان شما آسیب نبینند. کاغذ دفتر های نقاشی هم باید تحریر کاملا سفید باشد و ضخامت مناسبی داشته باشند.

۲٫ صحافی دفتر :

امروزه دفتر های فانتزی در مدل های متنوع با صحافی های متفاوتی مانند : سیمی ( سیمی مارپیچی یا فنر دوبل)، ته دوخت، چسب، کلاسوری، دکمه ای و … تولید می شوند. که بسته به نیاز و سلیقه تان در هنگام خرید دفتر باید به نوع صحافی آن هم کاملا توجه داشته باشید. دفتر هایی با صحافی چسبی که امروزه خیلی تولید نمی شوند، می توان گفت ساده ترین نوع دفترها هستند که از آن ها برای مصارف روزمره تر و به نوعی دم دستی تر مثلا برای مشق نوشتن دانش آموزان استفاده می شوند. محبوب ترین نوع دفتر ها از نظر صحافی، دفتر های سیمی هستند که در انواع متفاوت تک سیم یا مارپیچی و فنر دوبل تولید می شوند. دفترهای سیمی به دلیل اینکه خیلی راحت باز و بسته می شوند و حتی می توان به راحتی یک طرف دفتر را روی طرف دیگر آن تا زد، یا در صورت لزوم می توان به راحتی یک کاغذ را بدون آسیب دیدن کاغذهای دیگر از آن جدا کرد، بسیار پر طرفدار تر از انواع دیگر دفترها هستند و تولید کننده های لوازم تحریر هم با توجه به نیاز مخاطب بیشتر به تولید این مدل دفتر روی آورده اند. دفتر های کلاسوری و دفتر های ته دوخت هم انواعی از با کیفیت ترین دفتر ها هستند که بیشتر توسط دانشجویان یا دانش آموزان مقاطع بالاتر برای نوشتن جزوه های مهم و حجیم استفاده می شوند.

اما نکته ای که هنگام خرید دفتر های سیمی باید به آن توجه شود این است که قطر سیم و نوع صحافی باید به گونه ای باشد که هنگام استفاده ی مداوم از دفتر و ورق زدن یا برگرداندن جلد های دفتر روی هم، کاغذ ها به صورت مرتبی روی هم قرار بگیرند و قطر سیم ها به اندازه ای باشد که در اثر ورق زدن و استفاده ی مداوم، دفتر حالت دفرمه و باد کرده ای به خود نگیرد.

۳٫ جلد دفتر فانتزی :

دفتر های فانتزی از نظر نوع جلد معمولا در دو دسته کلی جلد نرم و جلد سخت قرار می گیرند که هر کدام انواع مختلفی دارند. مثلا دفتر های جلد نرم می توانند از مقواهایی با گِرَم ها و جنس های متفاوت تولید شده باشند. دفتر های جلد سخت هم بسته به مواد اولیه ای که در تولید آن ها به کار رفته، کیفیت های متفاوتی دارند. نوع دیگری از دفتر ها هم هستن که جلدهایی از جنس طلق مانند دارند. طبیعتا دفترهای جلد نرم قیمت مناسب تری نسبت به دفتر های جلد سخت یا طلقی دارند و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. در هنگام خرید این دفتر های جلد مقوایی یا جلد نرم باید توجه کنید کیفیت مقوای استفاده شده در جلد دفتر مناسب باشد و در اثر استفاده ی مداوم، به راحتی آسیب نبیند و از بین نرود. دفتر های جلد سخت هم معمولا برای نوشتن مطالب و جزوات مهم تر و حجیم تر مورد استفاده قرار می گیرند و البته در هنگام خرید این دفتر ها هم باید دقت کرد که جنس جلد دفتر و مواد اولیه ای که در تولید آن به کار رفته، با کیفیت باشد.

۴٫ ابعاد دفتر :

ابعاد دفتر یکی دیگر از موارد مهمی است که بسته به نیاز خود، هنگام خرید دفتر برای هر موضوعی باید باید به آن توجه داشته باشید. دفترها در ابعاد متفاوتی مانند A5، B5، A4 و … تولید می شوند که معمول ترین و رایج ترین آن ها سایز B5 یا همان وزیری می باشد و ابعادی معادل ۲۴×۱۷ سانتی متر دارد. همانطور که گفته شد، در هنگام خرید دفتر باید دقت کنید که دفتر را برای چه نوع استفاده ای می خرید. مثلا استفاده از یک دفتر رحلی بزرگ به عنوان دفتر مشق برای دانش آموزان، انتخاب مناسبی نمی باشد چون دفتر مشق همیشه مورد استفاده دانش آموز قرار میگیرد و در بیشتر اوقات باید همراه او باشد. به همین دلیل بهتر است که برای دفتر مشق از دفترهای سایز وزیری که کوچک تر و سبک تر هستند استفاده کرد. اما برای دانش آموزان مقاطع بالاتر و دانشجویان برای نوشتن جزوه های درسی مهم و حجیم بهتر است از یک دفتر رحلی یا کلاسوری بزرگ استفاده شود تا تمام مطالب آن واحد درسی در یک دفتر جا شود و فرد نخواهد چندین دفتر برای یک درس در طول ترم عوض کند.

۵٫ تعداد برگه های دفتر :

تعداد برگه های دفتر هم باز از آن دسته عواملی است که مانند ابعاد دفتر، بسته به نیاز و نوع مصرف باید انتخاب گردد. دفتر های فانتزی خط دار امروزه در انواع متفاوت ۴۰، ۶۰، ۸۰، ۱۰۰، ۱۲۰، ۱۶۰، ۲۰۰ برگ و … تولید می شوند. مثلا برای مشق نوشتن، بهتر است یک دفتر ۶۰، ۸۰ یا ۱۰۰ برگ تهیه کنید. دفتر ۴۰ برگ زود تمام می شود و برای نوشتن مشق ها و تمرینات نسبتا زیاد دانش آموزان خیلی مناسب نیست. دفتر های بیشتر از ۱۰۰ برگ هم ممکن است خیلی برای دانش آموز کسل کننده شوند. چون معمولا دانش آموزان دوست دارند در طی سال تحصیلی دفتر مشق های متنوعی استفاده کنند و به این شکل انگیزه و ذوق بیشتری برای انجام تمرینات خود دارند. در عوض از دفتر های ۴۰ برگ مثلا برای نوشتن دیکته یا درس هایی با حجم کم استفاده کنید. دفتر نقاشی هم بهتر است ۶۰ یا ۴۰ برگ انتخاب شود تا در اثر استفاده ی مدام دانش آموز در طی سال تحصیلی، چند بار عوض شود و برای کودک خسته کننده و تکراری نباشد.

در مقابل برای دانش آموزان مقاطع بالاتر که درس های سنگین تر و حجیم تری دارند، بهتر است دفتر های بالای ۱۰۰ برگ استفاده شود تا تمام مطالب درسی مهم خود را در آن دفتر به صورت یکجا داشته باشند و جزوه ی یک درس در دفتر های متعدد پراکنده نشود. اما آن ها هم می توانند مثلا به جای استفاده از یک دفتر کلاسوری ۲۰۰ برگ برای چند درس به صورت یکجا، از چند دفتر ۱۰۰ برگ با سایز B5 استفاده کنند تا دفتر های متنوع تری داشته باشند و روند خواندن و نوشتن برای آن ها نیز تکراری نشود.

سخن پایانی اینکه در هنگام خرید انواع دفترهای فانتزی، با وجود تنوع زیادی که در بازار لوازم تحریر فانتزی وجود دارد، در کنار طرح های فانتزی و ظاهر جذاب محصولات، حتما به کیفیت و استفاده ای که قرار است از آن دفتر داشته باشید نیز توجه کرده و متناسب با نیاز خود اقدام به خرید کنید. در مقاله بعدی در رابطه با جزئیاتی که در تولید دفتر های فانتزی گروه تولیدی پیتیکو به آن ها توجه کرده ایم و مدل های متنوعی از دفترها که برای نیازها و سلیقه های مختلف مشتریان تولید کرده ایم اطلاعاتی در اختیار شما قرار می دهیم تا بتوانید بسته به نیازتان، دفتر مناسب تان را انتخاب کنید. گروه تولیدی پیتیکو از ابتدای فعالیت خود سعی داشته که لوازم تحریر فانتزی با کیفیت را برای مشتریان خود تولید کند، لوازم تحریری که علاوه بر ظاهر فانتزی و طرح های جذاب و خاص، بالاترین استاندارد های کیفیتی را نیز داشته و نیاز مخاطبان را به صورت کامل برطرف نماید.

دیدگاهتان را بنویسید